De 5 belangrijkste trends in bedrijfscatering: #1 Vitaliteit voorop

30 April, 2019

In deze nieuwe blogreeks vertellen we je graag over de toekomst van bedrijfscatering. Dit doen we aan de hand van vijf trends, waarvan wij verwachten dat ze de komende jaren de toon zullen zetten.

Bedrijfscatering in een niet zo ver verleden

Stipt om 12.00 uur wandel je met collega’s in colonne richting kantine. Een aanblik van roestvrijstalen uitgiftemeubels, witte tegels tegen de muur en lange tafels met ongemakkelijke stoelen. Het aanbod: een broodje kaas, ham of gezond. Misschien ook tomatensoep en een bakje rauwkost. O ja, en een kroketje, in ieder geval op vrijdag…

Gelukkig kunnen de meesten van ons zich nog maar weinig voorstellen bij dit scenario, en dat kenmerkt meteen de enorme transitie binnen de cateringbranche. Want in 2003, toen VITAM werd opgericht, zagen kantines er toch vaak zo uit.

Anno nu zie je gelukkig een heel ander beeld. Een sfeervol bedrijfsrestaurant met een uitgebreid aanbod aan kwalitatieve producten en vers bereide gerechten. Enthousiaste horecamedewerkers die met liefde een goede kop koffie voor je maken, precies zoals jij hem lekker vindt.

En dat beeld is geen uitzondering meer, maar steeds vaker de norm. Gedreven door de veranderende eetvoorkeuren bij de consument én door de werkgever die steeds meer inziet welke rol de restauratieve dienst binnen zijn organisatie vervult of kan vervullen.

En wat is dan de volgende stap? Welke trends hebben invloed op de manier waarop cateraars hun dienstverlening invullen?

Dát gaan we in deze nieuwe blogreeks ontdekken!

 

gezonde-concepten

Bedrijfscatering trend #1 – Vitaliteit voorop

Gezond leven. Ergens voelt het wat gek om dat als trend te bestempelen. We weten toch allang dat roken het risico op diverse ziektes vergroot, dat veel fastfood en weinig beweging een trigger zijn voor overgewicht, en dat te veel stress leidt tot serieuze lichamelijke en mentale klachten?

Inmiddels gaat het echter niet alleen meer om het vermijden van de ongewenste effecten van een ongezonde leefstijl, want we weten: voorkomen is beter dan genezen. Daarom kiezen we (pro)actief voor een gezonde levensstijl; we zijn kritisch op onze voeding, zorgen voor voldoende beweging en ontspanning en hebben volop aandacht voor onze persoonlijke en sociale ontwikkeling.

Vitaliteit is het ultieme streven, we willen iedere dag lekker in ons vel en vol energie zitten.

Gezonde voeding in de basis

‘Je bent wat je eet’, een welbekende uitspraak die de afgelopen jaren weer steeds meer betekenis heeft gekregen. Je zult niet meer snel iets lezen of horen over gezondheid, zonder dat voeding erbij betrokken wordt. Kijk maar eens naar de top 10 van de meest populaire kookboeken: naast gemak en genieten, linkt de helft daarvan naar een ‘happy & healthy’ levensstijl, een slank en fit lichaam of een goede hormoonbalans.

Eten heeft de status verworven van (innerlijke) cosmetica en medicijn. Dat deze trend doorsijpelt naar de bedrijfscatering is niet meer dan logisch, als je bedenkt dat een cateraar bepalend is voor minimaal één van de belangrijkste maaltijden per dag, soms 5 x per week.

 

VODW-2-4

 

Vitale medewerkers

Het is echter niet alleen de lunchgast die gezonde keuzes steeds meer als de norm ziet, ook bij steeds meer werkgevers zijn de ogen geopend voor de voordelen van vitale medewerkers en de rol van de bedrijfscatering daarbinnen. Denk hierbij aan meer betrokkenheid, verhoogde productiviteit en een lager verzuim.

Cateraars maken vitaliteit onderdeel van hun positionering en nemen hun verantwoordelijkheid in het faciliteren van de gezonde keuze. Dat gaat verder dan alleen het aanbod in het bedrijfsrestaurant, maar ook over het informeren over en stimuleren van die gezonde keuze.

Extra kracht wordt bijgezet door het Nationaal Preventieakkoord, dat voorlichting over en verleiden tot gezonde voeding centraal stelt in de strijd tegen overgewicht.

 

vitaliteit-en-duurzame-inzetbaarheid

 

Verder dan voeding

Maar het stimuleren van vitaliteit gaat over de grenzen van het domein eten en drinken. En ook daarin nemen cateraars het voortouw.

Omdat juist de combinatie met andere factoren – bewegen, ontspannen, leren en verbinden – zorgt voor vitaliteitswinst, zijn kleine en grote vitaliteitsprogramma’s onderdeel van de dienstverlening van cateraars.

Op die manier werken opdrachtgever en cateraar samen aan het realiseren van vitaliteit op het werk en telt de dienstverlening van de cateraar op aan doelstellingen van het HR- of maatschappelijk beleid.

 

Tip: Meer lezen over vitaliteit? Download dan het gratis e-book Vitaliteit op de Werkvloer.

Bedrijfscatering trend #2 t/m #5

Tot zo ver trend nummer één, waarbij we onze visie op vitaliteit met je delen. Volgende week bespreken we de volgende.

Kun je nu echt niet wachten, vraag dan ons trendrapport 2019 aan waarin we alle trends met je delen. Of schrijf je in hieronder in voor de nieuwsbrief en mis niets!